Adjust! Reconnect! Rebuild!

Norway Now - New York 2022 

Norway Now´s Satellite Meeting arrangeres for tiende gang 16. januar som et heldigitalt arrangement streamet live fra New York og Norge. 

Danse- og teatersentrum sitt årlige arrangement Norway Now i New York går av stabelen som planlagt, men på grunn av pandemien har vi sett oss nødt til å lage en heldigital versjon. Den pågående pandemiens smittesituasjon gjør at det nå har blitt for risikofylt å reise til New York med en kunstnerdelegasjon, slik vår opprinnelige plan var. Arrangementet vil derimot bli strømmet direkte fra Det Norske Generalkonsulatet i New York ut til et større internasjonalt nettverk, og vi ser det som en verdig og storslått feiring av våre norske scenekunstnere, og vårt 10-års jubileum for Norway Now i New York.

Adjust – Reconnect – Rebuild

Årets tema er Adjust – Reconnect – Rebuild, og ni scenekunstkompanier har blitt valgt ut for å presentere sitt kunstnerskap overfor presenters ved internasjonale visningssteder under dette tema. Adjust – Reconnect – Rebuild peker på den situasjonen som det norske scenekunstfeltet står i nå etter nesten to år med nedstengte grenser. Det er et helt prekært behov for å reetablere kontakt med det internasjonale nettverket, og stimulere til langsiktige og bærekraftige samarbeid. Scenekunstnerne som presenteres under årets «Satellite Meeting» har blitt valgt ut av våre lokale samarbeidspartnere etter en søknadsrunde, og skal nettopp i år presentere sine kunstnerskap med fokus på fremtidige samarbeid (mer om søknadsprosessen her!).

Vi ser frem til å presentere: Ingri Fiksdal, Roza Moshtaghi, winter guests/ Alan Lucien Øyen, Xproarts / Sudesh Adhana, Verdensteatret, Jingyi Wang, Findlay//Sandsmark, NONcompany, Liavaag/Lindberg for et internasjonalt marked. 

program

Lørdag 15.januar:

Digital visning Tromsø International Film Festival til Syndicated (Brooklyn, NY): '03.08.38 – States of Emergency' // Tore Vagn Lid // Transiteatret-Bergen. (Her må man må være fysisk til stede ved lyttestasjonene i enten NYC, Bagdad, Kurdistan eller Moskva.)

Søndag 16.januar:

Virtual Program - Satellite Meeting

Ønsker du å følge de Satellite Meeting digitalt? Meld deg på her!

Re-etablere kontakt med det internasjonale markedet 

Pandemien har gått hardt ut over scenekunstfeltet, og den internasjonale virksomheten har i prinsippet stått stille i snart to år. Rapporten Kunst i tall, fra 2020 viser at norsk scenekunst har hatt en nedgang i utenlandsinntekter på hele 69 %, noe som er en drastisk reduksjon. Samme tendens ser vi i søknadsmassen til reisestøtteordningen STIKK som vi forvalter på vegne av UD. Der ser vi også en markant nedgang i antall søkere, det er få nye invitasjoner og færre nye samarbeid som inngås.  Det er derfor særdeles viktig å gjenetablere relasjoner og kontakter for det norske scenekunstfeltet slik at dette ikke går tapt. Vi må starte nå til tross for at situasjonen er usikker. Danse- og teatersentrum velger derfor å reise til New York som en mindre delegasjon bestående av styreleder Susanne Næss Nielsen, direktør Hege Knarvik Sande og internasjonal rådgiver Kirsti Buchanan Ulvestad, for å gjennomføre Norway Now som en live-stream fra konsulatet i New York. Delegasjonen skal også delta på årets ISPA-kongress (International Society for the Performing Arts) som foregår fra 11—13. januar i New York, samt møte programmerere ved flere scener i New York for å promotere våre norske scenekunstnere. 

En flerårig ambisjon for Norway Now, New York har vært å få på plass en visning av en norsk forestilling i forbindelse med PAHN´s opphold. Vi er derfor ekstra stolte over at vi i samarbeid med Det Norske Generalkonsulatet og Transiteatret – Bergen 15.januar kan presentere «03:08:38 States of Emergency» av Tore Vagn Lid i New York.

Forestillingen fremføres live på Hålogoland Teater, Tromsø 15.januar kl. 19.00 og strømmes i sanntid i form av «lyttestasjoner» til Brooklyn NY, Kurdistan & Bagdad, (Irak) og Moskva (Russland). Disse lyttestasjonene inngår som en viktig del forestillingens konsept. 

Les mer om «03:08:38 States of Emergency» av Tore Vagn Lid.

16. januar kl. 19.00 norsk tid ser vi frem til å gi deg et 75-minutters dykk inn i de kunstneriske prosessene til vår fantastiske 2022-delegasjon! 

 

Følg gjerne med på sosiale medier også! Du finner oss på Facebook og Instagram.