2. Utgivelse Aurora Records og Sceneweb

Aurora Records presenterer Dark Dynamite av Camilla Vatne Barratt-Due. Dark Dynamite ble skrevet til en koreografi av Rosalind Golberg for én danser blant flere skulpturer og ble urfremført på Henie Onstad Kunstsenter 22.10.22. Utgivelsen er en del av et nytt samarbeid mellom Aurora Records og Sceneweb, som utforsker nye måter å bevare, dokumentere og formidle musikk skapt til scenekunstproduksjoner i det frie feltet i Norge.

Lytt til musikken HER!

Arbeidet har vært ledet av en utforskning av mørke krefter som former kroppene våre – akselererer eller bremser oss, som tretthet, sløvhet, apati, rastløshet, rotløshet, fortvilelse og ubestemt aggresjon.
Kroppen bærer på lag av dynamitt. Destruktive krefter lurer under huden og er en del av vår eksistens. Vår evne til å gå gjennom metamorfoser er en del av vår biologi, og vi hyller denne evnen til endring. Forandring blir ofte sett på som noe positivt, en progresjon, et fremskritt. Men det kan også gå andre veien, baklengs. Evnen til å forandre seg blir ofte oppveid av en form for ødeleggelse som ikke motsier livet, den gjør livet mulig.” - Camilla Vatne Barratt-Due

Coverbilde av Camilla Vatne Barratt-Dues albumcover Dark Dynamite (2024) fra Rosalind Goldbergs solodans-produksjon Dark Dynamite (2022).

Tittel: Dark Dynamite
Sporliste:
1. so much to say (10:04)
2. mum (5:57)
3. Ult (8:29
4. Angela (4:38)
Catalogue number: ACD5118
ISRC: NOLFA2404010-040
EAN: 7090057990266
Kunstverk: Tarje Eikanger Gullaksen
Design: Anna-Julia Granberg/Blunderbuss, Camilla Vatne Barratt-Due
Innspillingsår: 2022
Plateselskap: Aurora Records
Produsent: Camilla Vatne Barratt-Due
Tekniker: Audun Strype

Lytt til musikken HER!


Utgivelsen er en del av et  pilotprosjekt om bevaring, dokumentasjon og formidling av musikk skapt til scenekunstproduksjoner i det frie feltet i Norge, som Aurora Records gjør i samarbeid med Sceneweb. Med dette ønsker vi å utforske hvordan gjøre scenekunstmusikk tilgjengelig digitalt på en måte som ivaretar lydkvalitet og opphavsrett, og hvor dokumentasjonen i Sceneweb kan synliggjøre den sceniske sammenhengen musikken ble laget til. Pilotprosjektet springer ut av behov i feltet for gode løsninger for å presentere både eldre og nyere musikk skrevet til scenekunstproduksjoner med både kunstnerisk og historisk verdi.


Camilla Vatne Barratt-Due er lydkunstner og komponist. Arbeidene omhandler algoritmisk komposisjon, live-koding, instrumentbygging, performance og performative installasjoner og er blitt vist steder som AlgoMech (Sheffield, Storbritannia), Transmediale (Berlin), Stamsund Internasjonale Teaterfestival, Festspillene i Bergen, Eufonic (Spania), Fase Festival (Berlin), Nikolaj Kunsthal (Danmark), Piksel (Bergen), Black Box (Oslo) og Kontakte (Akademie der Künste, Berlin).

Siden 2009 har hun virket som komponist til scenekunstprkduksjoner i samarbeid med kunstnere som Ingri Fiksdal, Espen Klouman Høiner, Rosalind Goldberg, Eirik Fauskeog Liv Kristin Holmberg. I 2020 etablerte hun elektronikaprosjektet Canilla og gav ut sitt debut album " You always wanted more in life, but now you don't have the appetite" samme år på Street Pulse Records.

Portrettfotografi av Camilla Vatne Barratt-Due. Fotograf: Kari Jahnsen.

Kontaktperson Aurora Records:

Yumi Murakami
Prosjektleder / Label Manager
Mail: yumi@aurorarecords.no
Tel + 47 45034700
www.aurorarecords.no