OPEN CALL: Playing Dance Writing

Søk om å bli en av kritikerne deltar på seminaret Playing Dance Writing i Bergen, under Oktoberdans 20. - 24. oktober 2022.

Prosjektet Dance and Performing Arts Criticism in Europe, et samarbeid mellom Czech Dance News og Performing Arts Hub Norway, arrangerer et tredagers seminar for nye dansekritikere, som vil ta for seg ulike former for dansekritikk under årets Oktoberdans i Bergen. Seminaret vil foregå på engelsk.

Seminaret er gratis og åpent for deltakere basert i Europa. Tidligere erfaring med å skrive om dans er ikke nødvendig. Deltakerne skal sammen reflektere hva dansekritikk kan være i dag: hvordan man ser på dans av ulike sjangre og i ulike formater/medier, og hvordan kan man diskutere dansen dens i ulike kontekster. Seminaret vil også ha fokus på nye tilnærminger til selve kritikken, om hvordan man kan jobbe med scenekunstkritikk og tekst, for å kunne få både innhold og form til å snakke direkte med leserne.

Deltakerne vil produsere egne anmeldelser som vil bli diskutert i gruppa. Det forventes av deltakerne at de ser forestillinger og leverer skriveoppgavene samme dag. Etter workshopen vil deltakerne bli bedt om å sende inn en danseanmeldelse fra festivalen som skal publiseres på nettstedet www.tanecniaktuality.cz/en. Disse tekstene vil bli honorert. Teksten som blir publisert vil bli gjennomgått av foreleserne med mulighet for individuelle konsultasjoner.

Seminaret består av:

- Gratis coachingseminar fra profesjonelle dansekritikere.

- Erfarne danseskribenter, coaching og diskusjoner om forestillingene, skriving av anmeldelser og diskusjon av dansekritikk generelt.

- Publisert anmeldelse (garanti 100 EUR per publisert tekst).

- Tilgang til utvalgte forestillinger presentert på Oktoberdans 2022 - biennale for samtidsdans i Bergen

- Transportbidrag (825 EUR per deltaker som ankommer utenfor Norge)

Seminaret ledes av: MgA. Petra Dotlačilová, Ph.D. et Ph.D. og Mgr. MgA. Lucie Hayashi, Ph.D., både erfarne tsjekkiske dansekritikere og representanter for Taneční aktualitet / Czech Dance News.

Søknadsfrist: 15. august 2022. Svar innen 30. august 2022.


Foreløpig seminarplan:

Torsdag 20. oktober

10-12:30 Danseformer: skriving med Petra Dotlačilová (foredrag og diskusjon vedr. forskjellige formater og stiler for danseskriving) ca 90 min individuelt arbeid.

Fredag ​​21. oktober

11-13:30 Opp-ned-kritikk av Lucie Hayashi (foredrag og diskusjon om lek med dansens skriveformer og stiler) ca 90 min individuelt arbeid

Ettermiddag, tid TBA: Åpen paneldiskusjon om Working Slow arrangert av Anette Therese Pettersen og Hild Borchgrevink

Lørdag 22. oktober

10-12:30 Make the Content Talk - siste workshop økt ved Lucie Hayashi og Petra Dotlačilová (Gruppeaktiviteter, diskusjon og tilbakemelding på skriveoppgavene.)ca 120 min individuelt arbeid

Ettermiddag, tid TBA: Lukket diskusjon om Dansens bærekraftighetskritikk sammen med Springback-kritikere.


Prosjektet er støttet av EEA Grants 2014-2021.


ANDRE AKTUELLE SEMINAR UNDER OKTOBERDANS:

Søndag 23. oktober

11:00-15:00 Seminar om dramaturgi

mandag 24. oktober

11:00-15:00 Seminar om dramaturgi