Inger Buresund er ny styreleder i Danse- og teatersentrum 

Danse- og teatersentrum valgte i mai sitt nye styre, og Inger Buresund (f. 1954), er nå utpekt som organisasjonens nye styreleder.  

 «Buresund har en svært bred erfaring fra scenekunstfeltet, og har vært daglig leder i Danse- og teatersentrum. Hun kjenner organisasjonen, feltet og det politiske arbeidet godt, og jeg gleder meg til å samarbeide med henne for å utvikle organisasjonen videre», sier direktør i DTS, Hege Knarvik Sande.  

Inger Buresund er utdannet danser, koreograf og pedagog i Oslo, Paris og NYC. Buresund danset i Collage Dansekompani hvor hun også virket som koreograf (1977-1985). Hun var med på å starte Teatersentrum (1977) og Black Box Teater (1985), og har vært daglig leder av Danse- og teatersentrum (1985- 1991) og teatersjef for Black Box Teater (1991-2001). Hun har også vært teatersjef for Teater Ibsen (2001 -2008) og Hålogaland Teater (2016-2018). Hun startet Ibsen International i 2009 og har jobbet der som Artistic and Managing Director (2009-2015) og som Artistic Director (2018 til dags dato), og har vært styremedlem i NTO. 

«Inger Buresund har omfattende kompetanse fra feltet, har bidratt til å etablere og utvikle flere scener og arenaer, og har arbeidet politisk lokalt, nasjonalt og internasjonalt for å fremme scenekunstens og dens vilkår gjennom hele sitt arbeidsliv. Jeg ser frem til å jobbe tett med en så dyktig fagperson for å fremme norsk scenekunst internasjonalt, og å bidra til å bygge et livskraftig og bærekraftig scenekunstfelt, i tråd med vår nye strategi», sier Knarvik Sande.  

Buresund skal lede et styre bestående av en gruppe med høyt kvalifiserte og dyktige fagpersoner innen scenekunstfeltet, som for øvrig består av:  

Bente S. Andersen (f. 1964), Belinda Braza (f. 1981), Jonny Edvardsen (f. 1960), Hauk Heyerdahl (f. 1970) og vararepresentanter: Thomas Talawa Prestø (f. 1983), og Vera Krohn Svaleng (f. 1985) og Elisbeth Leinslie (1972) som ansattrepresentant. Kunstnerisk, politisk og faglig kompetanse, geografi, kjønn, og kulturell og aldersmessig spredning har blitt vektlagt i sammensetningen av det nye styret. Styremedlemmene har en variert bakgrunn som strekker seg fra det kunstneriske, innen regi, dramaturgi og som utøvere, samt fra leder- og produsentvirke, styrearbeid i en stor bredde av organisasjoner, erfaring fra utdanningssektoren m.m. De syv styremedlemmene har til sammen hatt sitt virke i feltet over en periode på flere tiår.