NORWAY NOW // BIBU

NORWAY NOW 2022

OPEN CALL BIBU 2022

Scenekunstbiennale for det unge publikummet


Jobber du med scenekunst for det unge publikummet? Da kan du søke om å være del av Norway Now: Young Audiences under Bibu og Assitej Artistic Gathering 2022, scenekunstbiennalen for det unge publikummet i Helsingborg, Sverige.


Under paraplyen Norway Now gir Danse- og teatersentrum/Performing Arts Hub Norway et utvalg kunstnere/kompanier muligheten til å være en del av den norske delegasjonen til Biennial performing arts for children and youth (Bibu) i Helsingborg i mai 2022. Hovedfokuset er å  tilrettelegge for møter og langsiktig internasjonal relasjons- og nettverksbygging. Tittelen Adjust – Reconnect –Rebuild er retningsgivende for DTS/PAHNs arbeid i 2022.  I samarbeid med Assitej Norge og Scenekunstbruketsøker nå DTS/PAHN norske scenekunstnere/kompanier som ønsker å legge ned tid og ressurser inn i å etablere, bygge nettverk, pitche forestilling og/eller videreføre samarbeidsprosjekter med hovedvekt på et svensk-/europeisk marked.  




PRAKTISK INFORMASJON:

Representanten må være tilgjengelig for å delta i delegasjonen i perioden 18./19. - 22.05.2022.

De utvalgte kunstnerne / kompaniene vil få muligheten til å pitche en forestilling/ produksjon eller prosjekt, delta på seminarer og nettverksmøter, og se forestillinger under biennalen. 

Totalt 9 stk representanter velges ut til å delta. Det forutsettes at deltageren er tilgjengelig lørdag, 21. mai, da vi vil gjennomføre en norsk pitch session for de utvalgte kunstnerne.

Søker må være norsk statsborger eller utenlandsk statsborger bosatt i Norge.
Danse- og teatersentrum/Performing Arts Hub Norway vil kunne subsidiere med en andel til reise og opphold. Festivalpass dekkes også av DTS. Det forutsettes alltid en egenandel. Det tas forbehold om endringer da denne utlysningen sendes ut før DTS / PAHNs prosjektmidler for 2022 er bekreftet.   

NB! Søknaden skal sendes inn på engelsk via søknadsskjemaet under. Vi ber om at den språkvaskes innen den sendes til oss. Innsendt tekst vil kunne bli offentliggjort i program, nettside og på sosiale medier, så vær nøye med detaljene.  
OBS! Forlenget søknadsfrist: 13.03.2022, kl.23:59.  Svar på søknad vil foreligge 21.mars 2022.


OM ÅRETS BIENNALE:

Bibu 2022 er vertskapet for det internasjonale møtet Assitej Artistic Gathering som arrangeres hvert år. Bibu er verdens største gjentakende arrangement for profesjonelle utøvere av scenekunst for barn og unge. I tillegg til de tusen svenske deltakerne som deltar på Bibu, forventes det at ytterligere 300 - 500 internasjonale deltakere, som alle jobber med scenekunst for det unge publikummet, kommer til Helsingborg. 

Leave No One Behind, er temaet for Assitej Artistic Gathering 2022. Dette er basert på FNs 17 globale mål for bærekraftig utvikling som er den mest ambisiøse agendaen godkjent av alle land i verden. Med Artistic Gathering 2022 skaper Bibu en internasjonal møteplass for profesjonelle fagfolk innen scenekunst, samtidig som de tilbyr det unge publikummet muligheten til å oppleve scenekunst fra hele verden. Fokuset vil være på hvordan bærekraft kan endre våre prosesser, samarbeidsformer og forestillinger i en global fremtid.  

Bibu er en av de viktigste møteplassene med, for og om profesjonell scenekunst for det unge publikummet – en arena der alle som jobber profesjonelt med barn, ungdom, scenekunst og kultur møtes annethvert år for å oppleve og diskutere scenekunst for denne målgruppen.  


Har du spørsmål?    

Ta  kontakt med internasjonal produsent Anders Rohlan Småhaug // anders@pahn.no // +47 980 55 685