NORWAY NOW 2023

OPEN CALL
Norway Now: New York 2023 


I 2022 var det tiende gang Danse- og teatersentrum / Performing Arts Hub Norway arrangerte Norway Now i New York, en samarbeids- og promoteringsmodell som gir kunstnerne mulighet til å presentere sine kunstnerskap for en internasjonal bransje. Vi har gleden av å informere om at vi i januar 2023, nok en gang, reiser med norske scenekunstnere til New York i USA.  


13-16. januar 2023 har vi lagt opp til følgende foreløpig program / aktiviteter:  

• Norway Now - pitch-session  

• “How to tour in America” - seminar  
• Nettverksarbeid under festivalen Under the Radar 

*mer informasjon og program kommer. 

Vi bevilger 13 000,- i reisestøtte til de som velges til delegasjonen.   

Egenandel må alltid iberegnes.   Representanten må være tilgjengelig  i NYC i perioden 13-16. januar 2023.  

Søknadsfrist: 26. oktober 2022, kl. 16:00. 

NB! All tekst må skrives på engelsk i skjemaet, og teksten må språkvaskes før innsending. Innsendt tekst vil kunne bli offentliggjort i program, nettside og på sosiale medier. Vi forbeholder oss retten til å gjøre mindre justeringer.  

Ved spørsmål ta  kontakt med internasjonal rådgiver   Kirsti  Buchanan  Ulvestad  på  mail  kirsti@pahn.no  


Norway Now: New York 2023

I samarbeid med våre amerikanske partnere Lisa Reynolds og Brian Rogers som begge har et solid nettverk og kunnskap om produksjons- og visningsforhold i det nordamerikanske markedet, søker vi kunstnere og kompanier som ønsker å arbeide aktivt med nettverk og promotering i Nord-Amerika. 

I fjor var temaet  Adjust –  Reconnect  –  Rebuild, men grunnet smittesituasjonen og pandemien ble vi tvunget til å lage en hel-digital versjon.  Det ble rett og slett for risikabelt å reise til New York med en kunstnerdelegasjon slik vår opprinnelige plan var.  I stedet ble arrangementet strømmet direkte fra det norske generalkonsulatet i New York og ut til et større internasjonalt nettverk, og det ble en verdig og storslått feiring av våre norske scenekunstnere og vårt 10-årsjubileum for Norway Now i New York.  

DTS / PAHN plukker nå opp tråden og planlegger en fysisk delegasjon til New York i 2023 hvor målsettingen er å tilrettelegge for langsiktig relasjonsbygging, der kunstnermøter og nettverksbygging i det nordamerikanske markedet står i fokus.  

Vi søker nå 5 norske scenekunstnere/kompanier som ønsker å legge tid og ressurser inn i å etablere og/eller videreføre samarbeidsprosjekter med nordamerikanske samarbeidspartnere.  Sentralt under oppholdet i New York er vår pitch-session NORWAY NOW der den norske delegasjonen presenterer nye og påtroppende verk til et internasjonalt publikum bestående av programmerere ved ulike venues og festivaler. I tillegg legger vi til rette for relevant nettverksarbeid i dagene før og etter.  

De som deltok på fjorårets Norway  Now  var: Ingri Fiksdal, Roza Moshtaghi, winter guests/ Alan Lucien Øyen, Xproarts / Sudesh Adhana, Verdensteatret, Jingyi Wang, Findlay//Sandsmark, NONcompany, Liavaag/Lindberg. I tillegg inngår Nordting i kommende delegasjon som PAHN´s NAA-deltaker. 

Kunstnerne som deltok i den digitale delegasjonen i 2022 er overført den fysiske delegasjonen i 2023. 

Den norske delegasjonen vil totalt bestå av 15 delegater.  


Norway Now

Les mer om fjorårets versjon og se hele den  digitale  versjonen av Norway  Now 2022 her: https://www.pahn.no/nyheter/hd288bfhcb2scsjfhc6g578ztme9gk  

Norway  Now  ble etablert av tidligere direktør Tove Bratten DTS i sammen med Wayne Ashley, direktør og  founder  av  Future  Perfect Creative Studio i samarbeid med Generalkonsulatet i New York.  Arrangementet har,  på grunn av godt strategisk  arbeid fra det tidligere teamet i Danse- og teatersentrum,  vokst seg frem som et ettertraktet og et viktig sted  for nordamerikanske programmerere til å oppdage et bredt spekter av norsk scenekunst.  Det vil derfor være viktig for Danse- og teatersentrum å bygge videre på dette  arrangementet  fremover.  

Les mer her: https://www.pahn.no/norway-now