Tanzmesse 2024

Tanzmesse er Europas største messe for dansekunst og en flott plattform og et forum for utveksling, kunnskapsoverføring og nettverksbygging. Tanzmesse er en viktig møteplass for internasjonale dansekunstnere, og det er nå åpent for påmelding til vår stand!

2024 er ikke noe unntak – også i år arrangerer vi en stand på messen som arrangeres fra 28.-31. august 2024, og gir norske dansekunstnere en plattform for promotering og nettverksbygging på Europas største messe for dansekunst.  Danse- og teatersentrum har ansvar for utforming og planlegging av standen, som gir norske dansekunstnere en svært god mulighet for å promotere seg i Europa og internasjonalt.

Deltakerne er selv ansvarlig for kostnader knyttet til deltakelse på messen, og på informasjonsmøtet den 23. april vil vi informere om blant annet finansieringsmuligheter.  Ønsker du en plass på vår stand under Tanzmesse, ta kontakt med Anders Rohlan Småhaug: anders@pahn.no.

Norske dansekunstnere på programmet – interesse for det norske feltet

Flere norske dansekunstnere er valgt ut av den internasjonale juryen for Tanzmesse, og får mulighet til å presentere seg under årets Performance Programme. Dette vil gi skape interesse for hele det norske feltet, og er en god grunn til å være til stede i Düsseldorf. Mer informasjon om dansekunstnerne som er valgt ut, kommer i mai.

Nordisk nettverk og aktiviteter

Nordics Combined, vårt nordiske nettverk, er til stede på messen, og vi planlegger flere nordiske aktiviteter. Blant annet arrangerer vi nordisk fest, legger til rette for mingling, forskjellige møter og sosiale aktiviteter. I tillegg samarbeider partnerne i Nordics Combined om et nordisk informasjonsmøte i regi av Bora Bora, der nordiske organisasjoner og kunstnere kan møtes, knytte kontanter og kort presentere seg selv.

Rundt to uker i forkant av messen gjennomfører vi også et informasjonsmøte med JC Copenhagen,. Temaer er hva man kan forvente av messen, og hvordan man navigerer seg på plattformen, og hva er viktig å huske på. Her blir det mange gode tips og råd fra en erfaren scenekunstaktør!

Vår stand vil fungere som samlingssted for norske messedeltakere, og vi håper mange vil ta turen innom standen vår i løpet av messen! Produsent og faglig rådgiver Anders Rohlan Småhaug vil være på plass under store deler av perioden. 

Om Tanzmesse:
internationale tanzmesse nrw organiseres av nrw landesbuero tanz, og er Europas største bransjemøte for samtidsdans. Tanzmesse er et viktig møtested for internasjonale dansekunstnere og er et forum for utveksling, kunnskapsdeling og nettverksbygging. Tanzmesse arrangeres hvert andre år i slutten av august, og opp til 1500 internasjonale utstillere og besøkere samles i Düsseldorf for å presentere en stor bredde estetiske uttrykk og kunstneriske praksiser. Les mer på www.tanzmesse.com

NB! Deltagelsen må besørges av hver enkelt. Ønsker du å finne støtte? Den 23. april arrangerer vi informasjonsmøte om støtteordninger for internasjonale møter og reiser. Les mer her!